Sloep huren Almere

Welkom op het water van Almere. Voor ons gaat er niets boven een dag op het water, je ontdekt een stad op een hele nieuwe manier en kunt optimaal genieten van je gezelschap. Almere ligt – op de dijken na – geheel onder zeeniveau (2 tot 5 meter) en we waren vroeger helemaal water. We hebben meer dan 800 bruggen in Almere – meer dan Venetië – en bestaan voor de helft uit water, een echte waterstad kun je dus wel zeggen! Almere is dus een mooie plek om een sloep te huren.

Aantal inwoners in Almere

Sinds 1975 wordt er aan Almere gebouwd, in 2001 had Almere 150.000 inwoners. Op 1 augustus 2020 telde Almere 213.582 inwoners. Almere is vernoemd naar het water genoemd Almere. In de middeleeuwen was dit een meer, waar nu het IJsselmeer ligt. Omdat er in Amsterdam een tekort was aan woningen werd Almere en Lelystad bedacht.

De wegen van Almere

Almere kent naast moderne architectuur ontzettend veel groen, wat je vanaf het water ontzettend goed kunt zien. Almere staat bekend om haar gescheiden wegen, zo hebben we een aparte busbaan, zijn autowegen gescheiden van fiets- en looppaden en kom je met de boot op plekken waar je anders niet kunt komen.

Onze sloepen zijn duurzaam en groen

Onze sloepen zijn duurzaam en groen, dit sluit goed aan op Almere. In Almere hebben we veel tuinen en parken, Almere is het grootste landbouwgebied van Nederland. Met onze sloep kan je over het weerwater langs de Floriade varen. De Floriade is een wereldtuinbouwtentoonstelling wat in 2022 in Almere zal plaatsvinden. De Floriade wordt sinds 1960 een keer per 10 jaar gehouden. Het motto van de Floriade Almere is Growing Green Cities.

Het Weerwater

Het Weerwater is een kunstmatig meer aan de rand van Almere Stad. Het Weerwater dankt haar naam aan de vroegere Zuiderzee, na de drooglegging van de polder is er voor de aanleg van de eerste woonwijken in Almere veel zand opgegraven waardoor er een meer ontstond. Omdat hier dus weer water was ontstaan, kreeg het die naam. Het weerwater is de meest populaire recreatieplas van Almere. Het Weerwater is een leuke plek om te varen.

Het kasteel van Almere

Tijdens het varen op het Weerwater komt u het kasteel van Almere tegen. Dit kasteel is niet afgemaakt. De bouw is gestart in 2000 en gestopt in 2002. De bouw is gestopt vanwege financiële problemen. In 2005 is het verkocht aan Gravin BV. Gravin BV wilde op deze plek een hotel en huizen bouwen. Ook was hun idee om er een trouwlocatie van te maken. Hiervoor was een bestemmingsplan nodig, in 2008 ging Almere niet akkoord met het voorstel. In 2013 kwamen er weer nieuwe plannen. Dit maal voor een attractiepark met de naam ‘’WitchWorld’’. WitchWorld nam een optie om het kasteel voor 20 miljoen euro te kopen. De financiering kwam niet rond. De plannen voor WitchWorld zijn in 2018 stopgezet.

Kevin van Drumpt

Sinds mei 2018 is Kevin van Drumpt de Water Burgemeester van Almere. Kevin van Drumpt is tevens de eigenaar van Sloepverhuur Almere. Kevin is een echte waterliefhebber en is zo vaak als hij kan op het water te vinden. Kevin is een echte ondernemer, hij runt verschillende bedrijven. Waaronder restaurant De Kapitein in Almere, waar u na het varen op de sloep een lekker hapje kan eten aan het water. Kevin van Drumpt is eigenaar van nog een antaal andere ondernemingen zoals, Grotesloep.nl BV, Snellerib.nl, Almere rondvaarten BV, Almere City Tours en Bebo bouw BV.

Mooie plekken in Almere

In Almere zijn er veel mogelijkheden om te varen. Op onze website vindt u een aantal routes om met de sloep te varen. Op onze sloep zult u een leuke dag beleven op het water van Almere. U komt misschien langs het natuurgebied waar u alleen met de sloep kunt komen of langs het kasteel van Almere. Er zijn nog veel meer mooie plekken in Almere om te bekijken, denk bijvoorbeeld aan de Skyline van Almere. Deze is het allermooist in de avond.

Picknickmand huren

Wilt u graag wat eten aan boord van onze sloep? Dat kan! U kunt bij ons een picknickmand reserveren. U kunt kiezen, wilt u genieten van een lunch, borrel of toch liever van een BBQ. U kunt al zo’n lekker gevulde picknickmand reserveren vanaf €15,50 per persoon.

Komt u bij ons een sloep huren?

Al varend met de sloep zul je Almere van een totaal nieuwe kant leren kennen. Komt u bij ons ook een sloep huren in Almere? We wensen jullie een fijne dag toe op het water van Almere!