Welkom aan boord!

Welkom op het Almeerse water. Voor ons gaat er niets boven een dag op het water, je ontdekt een stad op een hele nieuwe manier en kunt optimaal genieten van je gezelschap. Almere ligt – op de dijken na – geheel onder zeeniveau (2 tot 5 meter) en we waren vroeger helemaal water. We hebben meer dan 800 bruggen in Almere – meer dan Venetië – en bestaan voor de helft uit water, een echte waterstad kun je dus wel zeggen! Sinds 1975 wordt er aan Almere gebouwd en in 2016 telde de stad 200.000 inwoners. Almere kent naast moderne architectuur ontzettend veel groen, wat je vanaf het water ontzettend goed kunt zien. Almere staat bekend om haar gescheiden wegen, zo hebben we een aparte busbaan, zijn autowegen gescheiden van fiets- en looppaden en kom je met de boot op plekken waar je anders niet kunt komen. Al varend zul je Almere van een totaal nieuwe kant leren kennen. We wensen jullie een fijne dag toe op het water!

Varen met onze sloepen

Je hebt een boot bij ons gehuurd, super leuk! Om goed voorbereid te zijn, vragen we je deze instructie alvast te bekijken voor je gaat varen. We verhuren de boten in vaste tijdvakken, daarom vragen we het gehele gezelschap 30 minuten voor aanvang aanwezig te zijn zodat jullie zo lang mogelijk kunnen genieten op het water. In deze 30 minuten worden jullie geholpen door een van onze collega’s, krijgen jullie boot instructies en de routekaart uitgelegd. Jullie kunnen dan vanaf het aangegeven moment vertrekken. Zijn jullie te laat? Dan verandert de eindtijd niet, je moet de boot op tijd weer inleveren.

Start

Een persoon van het gezelschap meldt zich bij onze medewerker, onder de naam van de reservering. Indien er kleine kinderen mee aan boord gaan, zijn er zwemvesten aanwezig, dit wel graag van tevoren aangeven i.v.m. maten.

De kapitein van de dag vragen wij deze instructievideo vast te bekijken. We nemen nog even de boot met je door voor jullie allemaal aan boord stappen. Indien er geen vragen zijn, mogen jullie lekker gaan varen!

Varen

Met lekker weer kan het ontzettend druk zijn op het water, bij de sluizen en in smalle grachten. Let hier goed op en houd een gematigde snelheid om vervelende ongelukken te voorkomen. Je kunt het beste geen of weinig gas geven en wachten, dan in volle snelheid ergens voorbij varen.

Kijk goed achter je! Om veilig te kunnen varen, moet je weten wat er om je heen gebeurd. Kijk regelmatig over je schouder om te kijken of je niet wordt ingehaald door een snellere boot.

Zeilboten hebben voorrang op motorboten. Omdat zeilboten minder wendbaar zijn, geef jij deze voorrang. Dit geldt alleen als de zeilboot op zeil vaart, dus niet op de motor. Kano’s en sups geef je ook voorrang, omdat jij wendbaarder bent dan zij.

Grote boten die beroepsvaart zijn, hebben voorrang in de sluizen! Zie je bijvoorbeeld een boot van GroteSloep.nl of Almere Rondvaarten achter jou als jij de sluis in wilt varen? Dan moet jij deze boten voorrang geven.

Gebeurt er onderweg iets onverwachts waar je ons direct over wilt spreken? Heb je een aanvaring gehad met een andere boot of ben je ergens tegenaan gevaren? Is er iets kapot of stopt de boot er om wat voor reden mee? Bel dan direct met +31683786325.

Je kunt natuurlijk ook even een WhatsApp sturen of bellen om te vragen waar je het beste heen kunt of om te overleggen of je de boot langer kunt huren.

Vergeet onderweg niet om foto’s te maken en deze met je vrienden te delen! Als je ons wilt noemen op social media kan dat via @sloepverhuuralmere.

Terugkomst

Leg de boot weer aan op de plek waar je hem vandaan gehaald hebt, een van onze medewerkers kan je helpen met het aanleggen als dit niet gaat.

Zorg dat je op tijd terug bent. Let erop dat je over het water veel langer onderweg bent dan over het land. Een kleine afstand in kilometers kan een lange tijd duren op een boot, je vergist je snel in de tijd. We verzoeken je om de sloep om 21.00 terug te brengen of voor zonsondergang.

Meld eventuele schade of mankementen bij een van onze medewerkers, als jullie al gebeld hebben van tevoren lopen we samen even door de situatie heen.

GA EROP UIT

Ontdek Almere vanaf het water met een sloep